This page is in Lithuanian only

Gruodžio 9 d
18:30 Otelas iš Sibiu. Vakaras su RoRa.
Dalyvauja: Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Rolandas Rastauskas, literatūros kritikė Virginija Cibarauskė, džiazo muzikantai Dima Golovanovas (klavišiniai) ir Arkadijus Gotesmanas (perkusija)
Lietuvos nacionalinio dramos teatro Didžioji scena

Rolando Rastausko - poeto, eseisto, dramaturgo, vertėjo, daugelio tarptautinių kultūros projektų dalyvio ir festivalių konsultanto – literatūros visuomenei pristatyti nereikia.

Vien iš santrumpos RoRa pažįstamas Lietuvos literatūros autorius su kiekvienu savo nauju kūriniu atsiduria kultūros bendruomenės dėmesio centre: nevengiantis provokuoti, nebijantis nepatikti ir kartu mėgstantis žavėti savo vieša laikysena. Atrodo, kad RoRa visada žino, koks jis yra įdomus.

2001 m. R. Rastauskui paskirta LR Kultūros ministerijos premija už  aktualiausius ir ryškiausius publicistinius kūrinius kultūros temomis. 2003 m. buvo apdovanotas Lietuvos Respublikos Prezidento Atminimo ženklu už asmeninį indėlį plėtojant Lietuvos transatlantinius ryšius bei Lietuvos Respublikos pakvietimo į NATO proga. 2006-aisiais – Ievos Simonaitytės premija bei Lietuvos literatūros ir tautosakos instituto premija už geriausią 2005-ųjų metų knygą „Kitas pasaulis“. 2010 m. jam buvo paskirta Lietuvos Respublikos Nacionalinė kultūros ir meno premija. 2015 m. R. Rastauskui buvo suteiktas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžius, kūryba įvertinta Jotvingių premija.

 

Sponsors

 

ORGANIZERS



THE EVENT IS SPONSORED BY THE EMBASSY OF JAPAN



PARTNERS

PR Service/Edelman Affiliate
Kultūros ministerija
Lietuvos Kultūros Taryba
Nordic Council of Ministers Office in Lithuania
Nordplus
Literatūra ir menas
Shakespeare Boutique Hotel Vilnius
Vilniaus miesto savivaldybė
Lietuvos vertėjų asociacija
Aukso žuvys
Apostrofa
Baltos lankos
Wallonie-Bruxelles International
Pegasas
Rara
Finnish Literature Exchange
Swedish Art Council
Martynas Mažvydas Library
Vilnius City of Literature



INFORMATION PARTNER

LRT



FESTIVAL HOME

Menų spaustuvė